Megnyílt az ország legnagyobb ALDI áruháza Szegeden

Belföld, 2021.07.01

Magyarország legnagyobb alapterületű ALDI áruháza nyitotta meg kapuit csütörtök reggel Szegeden, a vásárlók már a nyitás napján is szép számmal érkeztek a teljesen megújult épületbe, ahol korábban műszaki, kínai, sőt még bútorbolt is üzemelt.

ALDI Szeged Makkosháza
Az ALDI teljesen felújította az épületet, amelyre szinte ráismerni sem lehet és amely jó ideig üresen állt. A cég azt nem árulta el, hogy az átalakítás mennyibe került, ugyanakkor azt megerősítették, hogy jelentős beruházást végeztek a Makkosházi körút 29. szám alatt. Eddig mindössze kettő ALDI áruház volt Szegeden, ugyanakkor a város nagysága és az, hogy a szegediek megszerették az ALDI-t is indokolta, hogy a cég további expanzióba kezdjen a megyeszékhelyen. Kulcsár Dénes, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója ugyanakkor elmondta, hogy a most megnyitott ALDI nem csupán Szegeden, hanem Magyarországon is egyedülálló abban a tekintetben, hogy ekkora alapterületű áruház sehol sem nyílt még az országban.

Az ügyvezető hozzátette, hogy ezzel az új beruházással egyelőre 20 szegedinek tudtak munkahelyet biztosítani, a céljuk azonban ennek a számnak a növelése. Jelenleg egyébként több mint 70-en dolgoznak a szegedi ALDI-áruházakban. A július 1-jén megnyílt szegedi üzlet szintén új abban a tekintetben, hogy az ALDI-nál itt építették ki azt a látványpékséget, amelyben minden termék saját boxokkal rendelkezik és plexi védőajtót kapott, így rendkívül higénikus vásárlást tesz lehetővé. A foglalkoztatottak mellett az ALDI kiemelt figyelmet fordít a beszállítóira is, amelyek jelentős része helyi, azaz szegedi. A zöldség, gyümölcs egy része tehát szegedi és Szeged környéki termelőktől származik. Kulcsár Dénes külön kiemelte az újonnan
indult áruház hús és felvágott kínálatát is, amely amellett, hogy rendkívül széles palettát ölel fel, jelentős részben szintén helyi cégektől származik. Az ALDI-nál azoknak sem kell aggódniuk, akik allergiások valamilyen étel összetevőjére, hiszen a mentes termékekből is széles szortimentet kínál a német családi tulajdonban lévő kereskedelmi vállalat. Az ALDI valamennyi magyarországi áruháza zöldáramot használt, ezen felül az egyik, már meglévő szegedi üzlet tetejére napelemeket telepítettek, amivel az ottani bolt kéthavi energiafelhasználását váltják ki fenntartható forrásból származó energiával.
(Webrádió)

Címkék

ALDI Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!