Megnynyílt a Dél-Alföldi Talentum Akadémia negyedik nyári egyeteme

Belföld, 2014.07.28

Megnyílt a Dél-Alföldi Talentum Akadémia (Delta) negyedik nyári egyeteme hétfőn Gyulán. Békés és Csongrád megyéből száznyolcvan, Erdély magyarok lakta megyéiből több mint ötven érettségizett fiatal érkezett Gyulára - tájékoztatta az akadémia programvezetője az MTI-t.

Antal Zsolt elmondta, a tehetséggondozás célja a személyiségfejlesztés a vezetői képesség sikeres kibontakoztatása érdekében. A nyári egyetemen a fiatalok öt nap alatt másfél tucatnyi előadást hallhatnak, az itthoni hazai társadalmi élet meghatározó személyiségei beszélnek életükről, hivatásukban elért sikereikről és kudarcaikról. A fiatalok az előadások után csoportokban vitatják meg a hallottakat.

A nyári egyetemre az Egyesült Államokban a munka világában sikeresen alkalmazott módszer alapján választják ki a résztvevőket: a vezetői képesség szempontjából meghatározó belső motivációt és hajtóerőt tesztelik, ami a gyors és ésszerű döntéshozatal alapja - mondta a programvezető.

Az akadémia egyben lelki segítséget nyújt, akár életre szóló bizalmi közösségek alakulnak ki - tette hozzá Antal Zsolt, kiemelve, hogy a három éves Delta-képzés igyekszik erkölcsi irányt mutatni, felvértezi a hallgatókat a fogyasztói társadalom negatív hatásaival szemben, céltudatosságra, kitartásra és munkaszeretetre neveli őket.

Barkász Sándor, a Delta alapítója és fenntartója az MTI-nek azt mondta: több mint ötszázötven fiatal került be a hároméves programba, közülük az első ötven idén került ki a rendszerből. A Delta új kezdeményezést indít annak érdekében, hogy minél többen vehessenek részt a tehetséggondozásban - fűzte hozzá.

A Delta terve a módszer kiszélesítése, kiterjesztése a hazai felsőoktatásban. A kiválasztott hallgatók az ország bármelyik pontjáról részt vehetnek az előadásokon interaktív eszközök segítségével - mutatott rá Barkász Sándor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!