Megújulnak a komlói hajléktalanellátó intézmények

Belföld, 2020.01.08

Csaknem ötvenmillió forintból, európai uniós támogatás felhasználásával újítják fel és bővítik az otthontalanokat befogadó intézményeket Komlón - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

A közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve azt írták, két komlói intézményegység korszerűsítése valósul meg 47 millió forintból a nyár végéig az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programhoz (EFOP) benyújtott sikeres pályázatoknak köszönhetően.

Emlékeztettek, legutóbb 2017-ben, a tetőszerkezet cseréjével volt nagyobb felújítás a Vörösmarty utcai hajléktalanszállón. A mostani felújítás keretében egyrészt ezt a 24 férőhelyes, a téli krízisidőszakban esetenként több mint 30 embert befogadni képes szállót korszerűsítik: szigetelési munkálatokat végeznek, kicserélik a nyílászárókat és korszerű épületgépészeti eszközöket építenek be; a konyha és a szociális helyiségek teljes felújítása is része a beruházásnak. Emellett átalakítják és felújítják a Szent Borbála Otthont, két új férőhelyet hoznak létre a rászorulók számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!