Megújult Pécs legnagyobb rendelőintézete

Belföld, 2020.09.05

Befejeződött a legnagyobb pécsi rendelőintézet mintegy 400 millió forintos energetikai korszerűsítése.

A pécsi önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az épületet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából korszerűsítették, a pályázatot még az előző városvezetés idején nyújtották be. A kivitelezés tavaly ősszel kezdődött, hőszigeteléssel látták el a létesítményt csaknem háromezer négyzetméternyi felületen, mintegy 350 modern nyílászárót építettek be, korszerű lámpatesteket szereltek fel a belső helyiségekben, emellett napelemeket helyeztek a rendelőintézet tetejére.

Tavaly egy másik projekt keretében mintegy 170 millió forintból újult meg az épületben tizenegy szakrendelő, amelyeket korszerű orvosi eszközökkel is elláttak.

Pécsen a szakrendeléseket összefogó Egyesített Egészségügyi Intézmények három rendelőintézetet működtet. A belvárosi épületet már korábban felújították csaknem félmilliárd forintból, míg a város legnépesebb városrészében, a panelházas Kertvárosban több mint 300 millió forintból új rendelőintézetet alakítottak ki két évvel ezelőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!