Metróbaleset - Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP

Belföld, 2016.12.06

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén az MSZP a hétfői metróbaleset kapcsán, mivel a párt szerint a közelmúltban sorozatossá váltak a lezárásokkal járó üzemzavarok a budapesti metróhálózaton.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselője keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 2-es, a 3-as és az új 4-es metrón egyaránt jelentkeznek a problémák, amelyek hétfőn a budapesti metróközlekedés történetének első személyi sérüléssel járó balesetéhez vezettek. Hozzátette: a különböző meghibásodások, leállások, füstölések nem kezelhetők elszigetelt esetekként, az üzemzavarok sorozatossága a rendszer hibáját jelzi. A képviselő emellett aggasztónak nevezte, hogy a problémák egy ideje már nem csak a felújításra váró 3-as, hanem az összes vonalon jelentkeznek.

A Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői ezért ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a testület szerdai ülésén - olvasható Horváth Csaba közleményében. Jelezte: nem személyi felelősöket, hanem a kiváltó okokat és a megoldásokat keresnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!