Mi Hazánk: helyre kell állítani Győr jó hírét

Belföld, 2020.01.14

A város "becsületének, jó hírének" helyreállítása is szerepel a Mi Hazánk Mozgalom győri polgármesterjelöltjének programjában, amelyet öt pontban foglalt össze a kedden a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Géber József néprajzkutató elmondta, az elszámoltatás után nyugodt és konstruktív önkormányzati munkát szeretne, kiemelt szerepet szánva az átlátható és korrupciómentes politizálásnak.

A második pontban a sürgősségi betegellátás fejlesztése szerepel, amit szorosabb együttműködéssel képzel el az önkormányzat és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház között. A kórház betegei és látogatói számára ingyenessé tenné a parkolást.

A győri közlekedési nehézségek enyhítése érdekében szeretné összehangolni a külvárosi vasúti és buszjáratokat a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején, valamint őrzött P+R parkolókat alakítana ki a városba vezető utak mentén.

A polgármesterjelölt több zöldterületet akar a belvárosban és a peremterületeken egyaránt, és szorgalmazza a szelektív hulladékgyűjtési rendszer átgondolását.

Az utolsó pontban a közösségi élet erősítéséről beszélt Géber József. Ezt a kulturális intézmények és programjaik reformjával, a tömegsport fejlesztésével, valamint a nagycsaládosok és a nyugdíjasok kedvezményrendszerének bővítésével szeretné elérni.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!