Miért hasznos és népszerű az elektromos páramentesítő használata?

Belföld, 2019.11.22

A magas páratartalom számos lakásban okoz kellemetlen allergiás tüneteket és penészes felületeket.

Az optimális páratartalom biztosításával azonban egészséges levegő teremthető, illetve a penészgomba elszaporodása is teljes mértékben megakadályozható.

Miért hasznos az elektromos páramentesítő alkalmazása?

  • Az elektromos páramentesítő elvezeti a levegőben összegyűlt nedvességet. A nyílászárók miatt sok lakásban bent reked a párás levegő. A főzések és zuhanyzások során hatalmas mennyiségű pára keletkezik, amelynek lehetőséget kell biztosítani a távozásra. Az elektromos páramentesítő ebben nyújt hatékony megoldást.  
  • A páramentesítő segít megőrizni a bútorok kifogástalan állapotát. A penész legtöbbször a falakon és a bútorok hátulján fordul elő. Érdemes megvizsgálni a háztartásban található bútorokat, hogy található-e rajtuk penész. Amennyiben igen, annak oka a túlzott páratartalom lehet. Az elektromos páramentesítő használata kiválóan hozzájárul a penész megszüntetéséhez.  
  • Az elektromos páramentesítő által nyújtott tiszta levegő jobb közérzetet eredményez. A párás levegő az alvás minőségére, és ezáltal a mindennapi közérzetre is jelentős hatással van. A tiszta légzés elengedhetetlen a nyugodt alváshoz, ezért érdemes minél hamarabb biztosítani az éjszakai levegő frissességét.


Milyen tüneteket okozhat a penészgomba elszaporodása? 

A penészgomba elszaporodása elsősorban az alsó- és felső légúti panaszok kialakulásáért felelős. A penész jelenléte nem csak kellemetlen szagokat eredményez. A penészgomba elterjedése ugyanis nagyobb lehetőséget biztosít a bacilusok és fertőzések számára a letelepedésben.  

A szemek folyamatos irritációja és viszketése az egyik leggyakoribb jele annak, hogy a lakásban túl magas a páratartalom. A szemek ilyenkor kivörösödnek, és szúrós, égető érzést keltenek. A szemek gyakori dörzsölése azonban könnyen komolyabb fertőzésekhez vezethet. A kötőhártya-gyulladás akár hetekig is tarthat, és kifejezetten kellemetlen tünetekkel jár.  

Az általános rossz közérzet, a nehézlégzés és a gyakori éjszakai ébredések mind a magas páratartalom következményei lehetnek. A párás levegőt nehezebb belélegezni, emiatt nagyobb terhelésnek van kitéve az emberi szervezet.  

A penészgomba az előbb felsorolt tüneteken kívül még számos allergiára utaló panaszokat okozhat. A gyakori orrfolyás, az éjszakai köhögés és a bőrirritációk mind olyan tünetek, amelyek miatt a levegő rossz minősége tehető felelőssé.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!