Milyen ételeket készíthetünk forrólevegős sütőben?

Belföld, 2022.08.19

A fritőz szó hallatán sokunkak eszébe jut édesanyánk vagy nagyanyánk konyhája, ahol az akkori modern kor vívmányának számító gép segítségével tudták sütni a rántott húst vagy éppen a hozzá készülő szalmakrumplit.

Cosori Nos, azóta eltelt jó pár év, és a mi korunk már egy egészen új verzióját tudta elhozni az elődjének, aminek segítségével képesek vagyunk jobb, egészségesebb ételeket elkészíteni. És még többet is. A következő cikkben pedig megmutatjuk Neked, hogy mit tudsz kihozni a forrólevegős sütődből.

Miben nyújt többet a forrólevegős sütő?

Te is szeretnél feleannyi idő alatt kétszer olyan egészséges ételeket készíteni? Válogass a Cosori prémium sütői közül, és támogasd az életmódváltásodat egy kiszámítható társsal, ami garantálja, hogy ne unj bele az egészséges étrendbe sem! 

Ezekben az eszközökben bármit el tudsz készíteni, amit a hagyományos sütőkben, fritőzökben, vagy éppen a serpenyőben. A legnagyobb különbséget viszont az adja, hogy a forró levegő erejének köszönhetően már nem kell akkora mennyiségben zsiradékokat vagy olajat használnod ahhoz, hogy elkészíthesd a kedvenc ételeidet. Ráadásul mindezt kétszer olyan gyorsan tudod megoldani.

Olajban sütés helyett

A forrólevegős sütőket főként fritőzök helyettesítésére, vagy az olajban sütés kiváltására szerzik be. Ami nem véletlen, hiszen 90%-kal kevesebb olaj felhasználása mellett tudod az ételeket ugyanolyan ropogósra, ízletesre készíteni. Márpedig a legtöbb ember számára az egyik legfontosabb ellenérv az életmódváltás ellen az szokott lenni, hogy ragaszkodnak a régi ízekhez, de nem tudják annak egészséges verzióját elkészíteni. De az air fryerrel ez a probléma végképp elhárulni látszik.

Mit tud még?

Miután mindent kirántottál, és több sültkrumplit ettél, mint korábban bármikor, majd rájössz, hogy a forrólevegős fritőzben sokkal több is rejlik, mint az olajban sütés kiváltása. Ezzel a géppel ugyanis pazar pirított vagy éppen párolt ételeket is lehet készíteni, vagyis eljuthatsz egy következő szintre, azaz elkezdhetsz kísérletezni a halak, tengeri fogások, vagy éppen zöldségek készítésével. Mindez pedig hozzásegít ahhoz, hogy minél könnyebben hozzászokj az egészséges életmódhoz. Hiszen mi is tehetne könnyebbé egy életmódváltást, ha bűntudat nélkül tudsz ízletes ételeket fogyasztani?

Bonyolult a kezelése?

Szerencsére annak ellenére, hogy ilyen sok funkció ellátására képesek, a forrólevegős fritőzök használata egyáltalán nem bonyolult. Az előre betáplált programok közül az érintőpanelen egy gombnyomással ki tudod választani azt, amire éppen szükséged van, de ha szeretnél saját beállításokat megadni, akkor arra is akad lehetőséged. De lényegében néhány gomb megnyomásával már el is indítottad a sütést, és utána nincs is más dolgod, csak kivárni, hogy elkészüljenek a mennyei falatok. Készen állsz az egészséges ízorgiára?

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!