Milyen szerepe van az újrahasznosítható műanyag konténereknek a logisztikában?

Belföld, 2023.03.24

Az újrahasznosítható műanyag konténerek napjainkban a logisztika alappilléreinek számítanak, legalábbis ami a fenntarthatóságot, a költséghatékonyságot és biztonságos áruszállítást/tárolást illeti.

Műanyag konténer A használatukkal egy vállalkozás jelentős mértékben növelheti működésének hatékonyságát, miközben csökkenti pénzügyi kiadásait. Cikkünkben összeszedtük a visszaforgó plasztik csomagolások legnagyobb előnyeit.

A hagyományos papír és karton dobozok, valamint az egyszer használatos műanyag tárolók használata jelentős mennyiségű szemetet eredményez, és növeli az árufuvarozás költségeit. Az újrahasznosítható műanyag konténerek használata csökkenti a hulladék mennyiségét és segít a környezet védelmében. Ezen felül csökkenti a vállalat logisztikai költségeit is, mivel a konténereket újra és újra felhasználhatjuk, valamint csökkentik a szállítás és raktározás során az áru sérülésének kockázatát is.

Utóbbi annak is köszönhető, hogy ezen tárolók strapabírók és tartósak. Ez azt jelenti, hogy hosszú élettartamuk alatt sokkal többször felhasználhatók, ellentétben az egyutas csomagolásokkal. Ezenkívül előbbiek rugalmasabb kialakítással is rendelkeznek, így hatékonyan megvédik a bennük tárolt árucikkeket a sérülésektől.  

A Schoeller Allibert holland visszaforgó csomagolásokat gyártó vállalat például nemcsak a minőségre, hanem a praktikumra is törekszik termékeik előállításakor. Egyes tárolóik összecsukhatók, míg más típusok egymásra halmozhatók. Ezen tulajdonságok egyrészt megkönnyítik a kezelőszemélyzet számára a rakodást, másrészt értékes helyet takaríthatunk meg tárolás vagy szállítmányozás alkalmával. Ezzel egyaránt óvhatjuk környezetünket is – a kevesebb oda-vissza út ugyanis kevesebb szén-dioxid kibocsátást és kevesebb energiafogyasztást eredményez.

Végezetül az újrahasznosítható műanyag konténerek nemcsak az áruszállításkor és a raktározáskor jelentenek előnyt, hanem az egész ellátási láncban is hasznosak. Az ilyen konténerek használatával lehetővé válik az árucikkek átláthatóbb követése, így könnyebben ellenőrizhető azok mozgása és állapota. Ez a folyamat nagymértékben javítja a hatékonyságot és csökkenti a termékek eltűnésének vagy sérülésének kockázatát.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!