Miniszteri biztossá nevezik ki Csépe Valériát

Belföld, 2017.03.03

A köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztossá nevezi ki Csépe Valériát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a miniszteri biztos megtervezi és koordinálja a köznevelés tantervi-tartalmi szabályozói - Nemzeti alaptanterv (Nat), kerettantervek - megújításának szakmai munkáit, felel a Nat koncepciójának kidolgozásáért, irányítja a kerettantervek megújítását.

Ezenkívül koordinálja a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák illesztését a tantervi-tartalmi szabályozók megújításának munkálataival, elősegíti, hogy a köznevelés tartalmi megújítását vezérlő alapelvek érvényesülhessenek az ágazati-szakmai egyéb fejlesztések megvalósítása során, valamint előmozdítja a kialakított fejlesztési területek és nevelési célok beépülését a pedagógiai kultúrába - sorolták.

Csépe Valéria megbízatása jövő keddtől szeptember 6-áig, fél évre szól - olvasható a közleményben.

Csépe Valéria pszichológus 2005-től 2008-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem kognitív pszichológiai tanszékvezetőjeként dolgozott, majd 2008-2014 között a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettesi posztját töltötte be. 2007 óta az akadémia levelező tagja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!