Minőségi és egészséges zöldségek a tudatos táplálkozók számára

Belföld, 2019.12.16

A zöldségek fogyasztása számos egészségügyi pozitívummal jár.

Zöldségek A rendszeres zöldségfogyasztás elősegíti a szervezet méregtelenítő funkcióinak hatékony működését, illetve biztosítja a szükséges vitaminok és ásványi anyagok bevitelét. Ismerje meg, hogy melyek a leghasznosabb és legfinomabb zöldségek!

Zöld spárga

A zöld spárga rendkívül alacsony kalóriatartalmú, így szinte mindenki fogyaszthatja az étrendjéhez igazodva. A spárga másik fontos előnye, hogy K-vitaminban kifejezetten gazdag, amely segíti a csontok egészségének megőrzését, és javítja a vérkeringést.  

A csirkehús a Matusz-Vad Webáruházban kapható zöldségek segítségével még a legkülönlegesebb igényekkel rendelkező éttermek és vendéglátóhelyek számára is garantáltan első osztályú minőséget és ízvilágot biztosít.

Cukorborsó

A cukorborsót akár a zöldségek édességének is lehetne nevezni. Édesebb ízének köszönhetően számos étel mellé kiváló választás, ha valóban ízletes köret fogyasztása a cél. A cukorborsó legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy szinte korlátlanul fogyasztható. Fogyasztása nem okoz vércukorszint-ingadozást, így bátran tálalható nagyobb mennyiségben is. Fontos még kiemelni a cukorborsó magas C-vitamin tartalmát is. 100 gramm cukorborsóban 60 mg C-vitamin található, amely egy felnőtt ember közel teljes napi szükségletét fedezi.

Brokkoli 

A brokkoli már több mint 2000 éve kerül a tányérokra köretként. 100 gramm brokkoliban 2. 6 gramm fehérje található, amely a zöldségek között valóban kimagasló aránynak számít. A brokkoliban továbbá számos antioxidáns is fellelhető, amelyek gondoskodnak a szervezet hatékony méregtelenítéséről. Érdekesség, hogy a brokkoli rendszeres fogyasztása fokozza a bőr védelmét az erős napsugárzással szemben.  

Kelbimbó

A kelbimbóban rendkívül kevés a kalória, azonban rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt bővelkedik ez a különleges ízvilágú zöldség. A kelbimbó C-vitaminban és K-vitaminban is gazdag, ennek köszönhetően az antioxidáns tartalma átlag feletti a zöldségek között. Kutatások kimutatták, hogy napi 2 adag kelbimbó rendszeres fogyasztása akár 28%-kal is képes csökkenteni a sejteket károsító oxidatív stressz mértékét.

Karfiol

A karfiol legfőbb erénye a kiemelkedően magas rosttartalma. Egy átlagos adag karfiolban körülbelül 3 gramm rost található, amely egy felnőtt ember napi rost szükségletének a 10%-át képes fedezni. A rostok elengedhetetlenek az emésztőrendszer optimális működéséhez, illetve a káros baktériumok és gyulladások megfékezéséhez egyaránt.

Érdemes tehát rendszeresen, kizárólag minőségi forrásból vásárolt zöldségeket fogyasztani. Éttermek és különböző vendéglátóhelyek számára különösen fontos, hogy a vendégek tányérjaira minden esetben magas minőségű zöldségek kerüljenek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!