Mintegy 433 millió forintból újult meg a tapolcai vasútállomás

Belföld, 2018.02.13

Mintegy 433 millió forintos európai uniós forrásból újult meg a tapolcai vasútállomás a MÁV állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat-fejlesztési programja keretében - közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI-vel.

Azt írták, az 1900-as évek elején épült tapolcai vasútállomás épülete és környezete a MÁV Zrt. 9,9 milliárd forintos költségvetésű, 23 vasútállomást érintő, az Új Széchenyi Terv KÖZOP és IKOP forrásából finanszírozott rekonstrukciós programja részeként újult meg.

A beruházás során - bár az épület nem kapott műemléki védettséget - az eredeti állapothoz hasonló, de letisztult, a 21. század funkcionális igényeinek megfelelő vasútállomást alakítottak ki.

Megújult a homlokzat, korszerűbbé váltak a belső terek és az utasok kiszolgálásához és a vasúti infrastruktúra működtetéséhez szükséges helyiségek. Az utasforgalmi tereket akadálymentesen megközelíthetővé tették, a volt resti helyén parkot alakítottak ki nyolcvan férőhelyes fedett kerékpártárolóval, emellett akadálymentes parkolót és öt K+R parkolót is építettek.

Az állomásépület műemléki igényű felújítását a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. végezte, a kivitelezés a MÁV tájékoztatása szerint 2016 nyarán kezdődött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!