Modern városok - Megkezdődik az Árpád Gimnázium felújítása Tatabányán

Belföld, 2018.08.10

Kétmilliárd forintot meghaladó beruházással megkezdődött a Komárom-Esztergom megye második legjobb oktatási intézményként számon tartott, tatabányai Árpád Gimnázium felújítása.

Kovács Miklós igazgató az MTI-nek elmondta, az intézmény a rekonstrukció után reálgimnáziumként működik tovább, kiemelt szerepet kap a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása. A felújítás évtizedek óta a legnagyobb mértékű, egyösszegű fejlesztés Tatabánya oktatási rendszerében.

A Modern városok program keretében zajló beruházás során új tantermeket, szaktantermeket, szertárakat és laborokat hoznak létre, a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is kicserélik, valamint előadótermet és új aulát alakítanak ki. A kivitelezési megbízást közbeszerzési eljárás keretében a Laterex Építő Zrt. nyerte el.

A felújított intézményben minden tanterem megfelel a legújabb előírásoknak, így több diákot vehetnek fel, a létszám meghaladhatja a hatszáz főt. A felújítás ideje alatt a gimnázium egy általános iskola korábban üresen álló szárnyában működik.

A Tatabányai Állami Gimnáziumban 1946-ban kezdődött meg az oktatás. Az intézmény 1948-tól 1956-ig Rákosi Mátyás nevét viselte, ezt követően lett Árpád Gimnázium, majd 1978-ban költöztek jelenlegi helyükre, a megyeszékhely központjába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!