Modern városok - Megkezdődött a pécsi bölcsészettudományi kar felújítása

Belföld, 2017.06.02

Megkezdődtek a Modern városok programhoz kapcsolódó felújítási munkálatok

a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) is - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A PTE-nek a program keretében 24 milliárd forintos forrás nyílt meg az egyetem versenyképességének javítására, az idegen nyelvű oktatás és szolgáltatás fejlesztésére, a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére és a kutatási képesség erősítésére - közölték korábban.

Az egyetem az MTI érdeklődésére tudatta, hogy a kar Rókus utcai campusában található M-épület tetőrekonstrukcióját 40 millió forintból végzik. Ez az épület ad otthont a PTE történettudományi intézetének, a társadalomtudományi könyvtárának és a társadalmi kapcsolatok intézet két tanszékének, a közösségi és szociális tanulmányok tanszékének, valamint a néprajz - kulturális antropológia tanszéknek is.

Az egyetem közölte azt is, hogy a bölcsészettudományi kar átfogó fejlesztésére több mint 425 millió forintot fordítanak.

A PTE május végén számolt be arról, hogy elindult a gyógyszerésztudományi kar 450 millió forintos átfogó fejlesztése, amelynek eredményeképpen új laboratóriumokkal, modern eszközparkkal, oktatási helyiségekkel és közösségi terekkel gazdagodik a kar.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!