Modern városok - Tatabányán nyolc és fél milliárdos fejlesztési program indul

Belföld, 2017.03.24

A Modern városok program keretében Tatabányán megkezdődik az önkormányzati tulajdonú tömegközlekedés kialakítása, újjáépítik a '70-es éveket idéző József Attila Megyei és Városi Könyvtárat, valamint 55 hektárral bővítik a város ipari parkját - mondta el a megyeszékhely polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, a legjelentősebb beruházás a városi buszközlekedés megújítása. Tatabánya támogatást kapott 41 új busz beszerzéséhez, ezeknek a lehető legkevesebb a károsanyag-kibocsátásuk.

Hidas János, a T-SZOL Zrt. elnöke elmondta, teljesen új menetrendet alakítanak ki, modernizálják a megállókat, valamint a legkorszerűbb utastájékoztató rendszert vezetik be. Kiemelten kezelik a város gazdasági szereplőinek közlekedési igényét, valamint az akadálytalan buszközlekedés érdekében összehangolják a megyeszékhely forgalmi lámpáit.

Bencsik János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője szólt arról, hogy az utolsó pillanatban került bele a megállapodásba a megyei és városi könyvtár felújítása. A jelenlegi fejlesztés egy 2004-es nyertes tervpályázat újragondolása és mai igényekhez való adaptálása. A jelenleg 1800 négyzetméteres intézmény mintegy ezer négyzetméterrel bővül.

A 2019-ig megvalósuló újjáépítés során tágasabbak lesznek az olvasóterek, a legkorszerűbb kölcsönzési rendszert vezetik be, új raktárakat és kutatószobákat építenek, valamint megteremtik a folyóiratok digitalizálásának lehetőségét.

A kormánnyal kötött megállapodás értelmében összesen 140 hektárral növelik a Tatabánya és Környe között elterülő, jelenleg 450 hektáros ipari parkot. Ennek első ütemében 55 hektáros bővítés lesz - hangzott el a sajtótájékoztatón.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!