Morvai Krisztina befejezi politikai pályafutását 2019-ben

Belföld, 2017.12.01

A Jobbik színeiben európai parlamenti (EP-) képviselői mandátumot szerző Morvai Krisztina befejezi politikai pályafutását 2019-ben, visszatér jogászi és egyetemi oktatói munkájához.

A független EP-képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében döntését indokolva azt írta: a Jobbik vezetősége feladta az eredeti elveket és értékrendet, ezért a jelenlegi helyzetben nem vállalna színeikben képviselőjelöltséget vagy egyéb politikai tisztséget. Megjegyezte: a Jobbik érdemi döntéseibe legalább három éve nem vonják be, így azokért nem tud felelősséget vállalni.

Szerinte az lett volna a helyes út a Jobbik szavazótáborának növeléséhez, ha "szenvedéllyel és szeretettel" politizálnak, és a baloldalra szavazókat meggyőzik értékrendjük helyességéről. "Elfogadhatatlan, ha ehelyett értékrendünk és elveink feladásával kérjük szavazataikat" - tette hozzá.

Jelezte azt is: ha a magyar jogszabályok lehetőséget adnának arra, hogy egyénileg, bármely párttól függetlenül induljon a 2019-es EP-választáson, valószínűleg megtenné, de erre nincs mód. Morvai Krisztina kiemelte: politikai pártokkal nem szeretne együttműködni, tévesnek nevezte azt a feltevést, hogy a Fidesztől várna bármilyen felkérést.

Úgy fogalmazott: nem tud egyetérteni azzal sem, hogy olyan politikai erők szövetkezzenek a 2018. évi választásokra, illetve Magyarország irányítására, amelyeket "semmi más nem köt össze, mint a Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet". Hasonlóképpen nem ért egyet az EU migrációs politikája miatti, "Magyarországra leselkedő veszély" eljelentéktelenítésével, és a nemzetben gondolkodást leváltani szándékozó "nyílt társadalom-terv" ("egyszerűsítve: Soros-terv") létének tagadásával - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!