MSZP: a Fidesz a nagytőke oldalára állt

Belföld, 2019.12.03

Az MSZP azt állítja, hogy a keddi parlamenti szavazáson a fideszes képviselők az oligarchák, a multinacionális cégek  és a nagytőke pártjára álltak, amikor nem támogatták a rendezett munkaügyi kapcsolatok törvénybe iktatását.

Korózs Lajos egy budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a parlament keddi ülésén hosszasan érvelt az úgynevezett "rabszolgatörvény" eltörlése és a rendezett munkaügyi kapcsolatok törvénybe foglalása mellett, de a fideszes többség elutasította az indítványait.

A kormánypárti politikusok háromszor tagadták meg a munkavállalókat - jelentette ki. Először, amikor kihirdették a "rabszolgatörvényt", másodszor, amikor a parlamenti vitában a jogszabály eltörlése ellen szólaltak fel, harmadszor pedig amikor leszavazták a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló előterjesztést - fogalmazott az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke.

A képviselő azt mondta, hogy egyik szeme sír, de a másik nevet, mert az Országgyűlés tárgysorozatba vette az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

A sajtótájékoztatón Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke közölte: a rendezet munkaügyi kapcsolatokról szóló előterjesztés arról szól, hogy a kormány stratégiai partnereinek be kell tartaniuk a dolgozókat védő törvényeket.

A politikus hangsúlyozta, az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközt megragad annak érdekében, hogy a munkavállalók jogai ne sérüljenek.

Komjáthi Imrét más témában kérdezték arról, hogy vizsgálták-e Gajda Péter kispesti szocialista polgármester érintettségét a Lackner-ügyben. Az alelnök azt a véleményét hangsúlyozta, hogy miután Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő már nem a szocialista párt tagja, ezért innen kezdve a nyomozó hatóságok feladata egy esetleges eljárás lefolytatása. Hozzátette, az MSZP-nek nincsen olyan gyanúja, hogy Gajda Péter "sáros lenne".

Kérdezték arról is, hogy a hétfői havazás megbénította a MÁV-ot. Válaszában úgy fogalmazott: a vasúttársaságnál hasonló a helyzet, mint minden más olyan cégnél, amelynek egy "politikai komisszár" áll az élén, aki nem ért a feladatához. Olyan vezető kell a MÁV élére, aki ért ahhoz, amit csinál és aki jó fizetéssel ott tartja a szakembereket - érvelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!