MSZP: idén is a várólisták, az alacsony bérek, az ellátatlan betegek jellemezték az egészségügyet

Belföld, 2019.12.12

Az egészségügyet idén a végeláthatatlan várólisták, az alacsony bérek, a munkaerőelvándorlás, az orvos- és szakápolóhiány, a bezárt kórházi osztályok, kifizetetlen kórházi számlák, a kórházi fertőzések, az ellátatlan betegek, a korrupció és a fejetlenség jellemezte - közölte az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó szerint ma Magyarországon több tízezer ember csak azért hal meg, mert nem kapja meg a megfelelő ellátást.

Elmondta, a kórházak adóssága elérte 70 milliárd forintot, ez pedig már a betegellátást veszélyezteti. Hozzátette: az adósság rendezése miatt a beszállítók Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, mert veszélyben van a vállalkozásuk működése és akár több tízezer munkavállaló állása is megszűnhet.

Kitért arra, hogy a parlament szerdán elfogadott egy olyan törvényt, amely alapján 500-700 ezer ember veszítheti el az ingyenes egészségügyi ellátást. A kormányzatnak ez a karácsonyi ajándéka - hangoztatta.

A politikus azonnali intézkedésre szólította fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét. Ha nem tesz semmit, akkor Orbán Viktorhoz fordul, hogy menessze a minisztert, mert a helyzet tarthatatlan - közölte az ellenzéki politikus.

Bangóné Borbély Ildikó jelezte, a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi klinikai tömbjének elhúzódó költözése miatt írásbeli kérdéssel fordul a miniszterhez.

Elmondta, a dolgozóktól kapták meg azt a levelezést, amelyben a tömb igazgatója azt írja, hogy a költözéssel megbízott kancellári biztos december elejéig semmilyen lépést nem tett a budai klinikai egységek Pestre költözése érdekében. A tömb igazgatója többször jelezte, hogy őt soha nem hívták meg a költözéssel kapcsolatos egyeztetésekre, most pedig őt akarják felelősségre vonni a kancellári biztos által el nem végzett feladatok miatt - ismertette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!