MSZP: ne legyenek megszorítások a szociális szférában!

Belföld, 2022.08.02

A szociális szféra "összeomlását" előidéző megemelt benzin- és rezsiárak, valamint a kata új szabályozása ellen tiltakozott keddi közleményében az MSZP.

"A magát kereszténynek hirdető rezsim intézkedései nyomán ugyanis összeomlanak a szociális ellátást nyújtó intézmények", hiszen nem tudják kifizetni a hétszeresére emelt gázárat, a dupla áramdíjat és a piaci árú üzemanyagokat - áll a közleményben.

Az MSZP felszólította a "hatalom embereit", hogy továbbra is tegyék elérhetővé a 480 forintos üzemanyagot a szociális szolgáltatásban dolgozó minden olyan szervezet számára, amelynek alapvető munkaeszköze a gépjármű.

A párt azt követeli, hogy a szociális szolgáltatást végző katás vállalkozók maradhassanak ebben az adózási formában, akkor is, ha intézménnyel szerződtek és intézménynek állítanak ki számlát.

A szakellátásban működő, tartós vagy átmeneti elhelyezést biztosító, illetve rehabilitációs intézmények, fogyasztásuktól függetlenül, ezután is rezsicsökkentett áron kapják a földgázt, villanyáramot! - sürgette az ellenzéki párt.

"Könyörtelen a Fidesz-kormány, ha elveszi az ellátást az önmagukról gondoskodni képtelen emberektől" - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!