MSZP: a Szeviép-ügy a Fideszhez köthető

Belföld, 2017.03.08

Az MSZP szerint Botka Lászlót olyan ügyben próbálják támadni, ami a Fideszhez köthető - közölte az ellenzéki párt reagálva a Fidesz szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, a Fidesz felszólítja Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét, illetve a szocialistákat, hogy tisztázzák, milyen szerepük volt a Szeviép építőipari cég sötét korrupciót sejtető ügyében. Választ várnak arra, hova lett a csődbe jutott társaság 11 milliárd forintja, aminek eltűnése következtében több száz kisvállalkozó ment tönkre, hiszen nem kapták meg a munkájukért járó fizetséget.

Az MSZP szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Szeviép egy fideszes botránytörténet. A megszűnt cég tulajdonosának üzleti partnere a Fidesz korábbi gazdasági alpolgármestere, Tímár László volt. A cég másik vezetője pedig a felszámolás után egy fideszes oligarchának lett a tanácsadója.

"Bárhogy is próbálkozik napról napra a Fidesz lejárató gépezete, a szegedi önkormányzat Botka László vezetése alatt, semmilyen szerződéses kapcsolatban nem állt a Szeviép nevű céggel" - írták.

A közleményben az MSZP kiemeli: Botka László a meglopott és kisemmizett emberekkel együtt el fogja zavarni "a tolvaj Fideszt", ezért kínál szövetséget párthovatartozástól függetlenül mindenkinek, aki változást akar, és ehhez a szegedi polgármesternek megvan az ereje és a programja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!