MSZP: a vidék életére nincs hatással az Alkotmánybíróság döntése

Belföld, 2017.10.17

Az MSZP szerint a vidék életére nincs hatása annak, hogy mulasztásos alkotmánysértést állapított meg a Nemzeti Földalap vagyonát érintő hiányos szabályozás kapcsán az Alkotmánybíróság (Ab), hiszen a földeket már eladták, az ebből származó bevételeket pedig elköltötték - értékelte a testület keddi döntését Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő és Harangozó Gábor, a mezőgazdasági bizottság alelnöke (MSZP) sajtótájékoztatón.

Harangozó Gábor azt mondta: ez a döntés is rávilágít arra, hogy az Ab jelenlegi működése nem jó, hiszen a vidék életére nézve a mostani határozatnak nincsen hatása, a földeket már eladták, a földekből származó bevételeket pedig elköltötték, az államadósság finanszírozására fordították és kivonták a vidék életéből.

Szerinte az Ab lényegében kimondta, hogy az állami vagyon elherdálása történik, azonban a testület szerint ez a jelen törvényi feltételek mellett nem alkotmányellenes. Viszont - folytatta az MSZP-s politikus - az Ab felhívta az Országgyűlés figyelmét, hogy alkosson törvényt arról, mire lehet költeni az állami vagyon elherdálásából származó bevételeket, "hogy azok mégse legyenek teljesen elherdálva".

Harangozó Gábor hangsúlyozta: ennek így semmi értelme nincs, ezért az a megoldás, hogy le kell váltani a kormányt a következő választáson, és egyértelmű törvényekben kell szabályozni ezt a kérdést.

Gőgös Zoltán úgy vélte: annak ellenére, hogy nem egy nagy hatású döntés született, ez is igazolja az MSZP korábbi állítását, miszerint "vérlázító és elképesztő", ami a "földmutyiban" történt.

Közölte: a következő kormány rendet tesz ebben az ügyben, és minden olyan "csaló gazembertől" visszaveszi a földet, aki méltatlanul jutott ahhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!