MSZP: egyáltalán nem világszínvonalú a magyar egészségügy

Belföld, 2017.06.22

Kormánypárti politikusok állításaival ellentétben egyáltalán nem világszínvonalú a magyar egészségügy - hangsúlyozta az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szakács László közölte: a Közbeszerzési Döntőbizottság a napokban 50 millió forint bírságot és 8,5 milliós perköltséget szabott ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központra, mert úgy írt ki közbeszerzést, hogy az egyetlen beszállító érdekében álljon. Ennek következtében lélegeztető gépeket, monitorokat nem sikerült beszerezni, viszont a szabálytalan kiírás csaknem 60 millió forintjába került az adófizetőknek.

Egy kormányzati tanulmány szerint 32 ezerrel többen halnak meg az egészségügyben uralkodó állapotok miatt. A Jahn Ferenc kórházban pedig egy teljes osztály ápolói mondtak fel, hogy a kiskereskedelemben találjanak jobb béreket és munkafeltételeket - magyarázta az ellenzéki politikus.

Ugyanannak a kórháznak a mosdójában néhány hónapja többnapos hullát találtak, noha 17 millióért takarítják az épületeket, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő egyik barátja pedig havi 800 ezerért ad tanácsokat a kórháznak - tette hozzá.

Botka László kormánya igazságot fog tenni, visszaadja az egészségügynek azt az évi 100 milliárd forintot, amit eddig évről évre kivettek belőle, és olyan béreket ad, hogy megálljon az elvándorlás, és lehetőleg azok is visszatérjenek, akik eddig elmentek - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.

Újságírói kérdésre válaszolva a szocialista politikus visszautasította, hogy pártját a Fidesz tartaná életben. A plakáttörvény kapcsán pedig leszögezte: nincs egyeztetés a kormányzópárttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!