MSZP: igazságot kell tenni az energiaszámlákban is

Belföld, 2017.09.14

Az MSZP szerint igazságot kell tenni az energiaszámlákban is, a szocialisták szerint átlagfogyasztásig 32 százalékkal lehetne csökkenteni a gáz árát, és erre megvan a fedezet is.

Tóth Bertalan, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a csökkenő világpiaci árak ellenére a lakosság 2014 óta ugyanannyit fizet az energiáért, ennek következtében pedig az állami tulajdonú földgázkereskedő közel nettó 51 milliárd forintos összegre tett szert.

A szocialista politikus számításai szerint az indokoltnál 14,5 forinttal volt több egy köbméter gáz ára a lakosságnak az elmúlt időszakban, így ez egy átlagos magyar háztartásnak évente 22 ezer forinttal több kiadását jelentett.

Tóth Bertalan azt mondta, ha az 51 milliárd forintból a Fidesz módszere alapján csökkentenék a gáz árát, akkor a legtöbbet fogyasztók kapnák a legnagyobb kedvezményt. Hozzátette: az MSZP javaslata alapján viszont a kisfogyasztók járnának a legjobban, ugyanis ebből az összegből az átlagfogyasztásig 32 százalékkal lehetne csökkenteni a gáz árát.

A frakcióvezető kitért arra, javaslatuk azt is tartalmazza, hogy 10-10 százalékkal csökkentsék a villany és a távhő árát is.

Közölte, a törvényjavaslatot az MSZP-frakció megtárgyalta, egyhangúlag támogatta, csütörtökön be is nyújtották azt.

A Fidesz-frakció által "a Soros-tervről" kezdeményezett nemzeti konzultációról Tóth Bertalan kérdésre válaszolva azt mondta, az MSZP fontosnak tartja az emberek biztonságát, de azt gondolja, hogy az egész nemzeti konzultáció, illetve a menekültválsággal kapcsolatos fideszes politika "egy mocskos üzlet": "a Habony-kommandót" ebből finanszírozza a Fidesz, a kerítésépítéssel és a több tízezer külföldi letelepedését lehetővé tévő kötvényüzlettel is a "fideszes haverok" kerestek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!