MSZP: ismét bebizonyosodott a honvédelmi politikai vezetés alkalmatlansága

Belföld, 2015.01.27

Az MSZP szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter legfrissebb kijelentései nyomán ismét bebizonyosodott: a honvédelem politikai vezetése képtelen biztosítani a Magyar Honvédség működőképességét, "felelőtlen és teljesen alkalmatlan feladatai ellátására".

Demeter Márta, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében a miniszter aznapi éves feladatszabó vezetői értekezletén elhangzottakra reagálva azt kérdezte: "Mégis mit csinált eddig Hende Csaba?"

A honvédelmi miniszter többek között sürgető helikopterbeszerzésről, honvédelmi szakpolitikai programok kidolgozásának és a magyar hadiipar fejlesztésének szükségességéről beszélt - írta az ellenzéki politikus, megjegyezve: hogy az elmúlt öt évben ezekben a kérdésekben nem történt semmilyen előrelépés, "hagyta, hogy Orbán Viktor egyszerű propagandaeszközként használja a Magyar Honvédséget".

Demeter Márta szerint ismét bebizonyosodott, hogy Hende Csaba eddig szakpolitikai koncepció nélkül vezette a honvédelmi tárcát, elmaradtak az ország biztonsága szempontjából olyan szükséges fejlesztések, mint például a helikopterbeszerzés.

Az MSZP-s politikus kitért arra is, külön kérdéseket vet fel, hogy a miniszter miért hozna létre új beszerzési hivatalt, hiszen két éve éppen ő hozta létre a közbeszerzések lebonyolításáért is felelős védelemgazdasági hivatalt. "Miért kell immár sokadszorra átszervezni a beszerzésekért felelő szervezetet?" - tette fel a kérdést közleményében Demeter Márta.

Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden Budapesten, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén az idei év legnagyobb feladatának az illetményemeléssel összekötött katonai életpályamodell bevezetését nevezte, egyúttal hangsúlyozta, a bővülő források felhasználásával folytatni kell a hadfelszerelés modernizációját, az elavult eszközök cseréjét, kiemelt figyelemmel a helikopterbeszerzésre.

Utóbbi kapcsán bejelentette, hogy a honvédségi beszerzések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében februárban megalakul a Honvédelmi Minisztérium (HM) Beszerzési Hivatal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!