MSZP: küldjék vissza a felújított 3-as metrószerelvényeket!

Belföld, 2017.12.08

Az MSZP pénteken felszólította a budapesti városvezetést, hogy küldje vissza és javíttassa ki a 3-as metró közelmúltban felújított, de szerintük már rozsdásodó "roncsszerelvényeit".

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője úgy fogalmazott, a metrókocsik rozsdásodásáról szóló hírek megerősítették azon korábbi álláspontjukat, hogy a főváros "ócskavasat rendelt aranyáron".

Az ellenzéki politikus szerint már most látható, hogy a szerelvények nemhogy harminc, még csak tíz évet sem bírnak majd ki a forgalomban.

Az MSZP budapesti képviselője emellett megismételte azt a felszólítását, hogy Tarlós István főpolgármesternek érje el a kormánynál a 3-as metró teljes akadálymentesítéssel történő felújítását. Úgy fogalmazott, hogy a 2-es metró esetében 17 éve elmaradt hasonló beruházás is hiba volt, de ugyanez most, a kor fejlődő követelményei miatt már bűn lenne.

A budapestieknek a különböző nagyberuházások helyett olyan, a hétköznapjaikat segítő fejlesztésekre van szükségük, mint a metrószerelvények légkondicionálása vagy a 3-as vonal teljes akadálymentesítése - fejtette ki. Hozzátette: utóbbit a budapestiek egynapos összes adóbefizetéséből, 20 milliárd forintból fedezni lehetne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!