Műegyetem szenátus: szükség van humán és gazdasági ismereteket oktató szervezetre

Belföld, 2016.10.25

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szenátusa - beleértve a gazdaságtudományi kar dékánját is - egyhangú állásfoglalást fogadott el, miszerint az intézménynek szüksége van humán és gazdasági ismereteket oktató szervezetre.

Az intézmény Facebook-oldalán kedden közzétett dokumentum szerint az egyetem szenátusa előző nap, összhangban az egyetem alapító okiratával, valamint a szenátus által július 11-én elfogadott intézményfejlesztési tervvel, állásfoglalásban erősíti meg, hogy az egyetemnek szüksége van humán és gazdasági ismereteket oktató és kutató szervezetre.

Palkovics László oktatási államtitkár a Műegyetem gazdaságtudományi karának esetleges leválásáról egy keddi háttérbeszélgetésen azt mondta: a műszaki egyetemnek sosem volt gondja a finanszírozással.

A BME-től a képzést pedig senki nem akarja elvenni. Ilyen kérés hivatalosan nem érkezett a tárcához, de ha az adott kar kezdeményezi, akkor a kari tanácsoknak kell dönteniük első lépésként, és meg kell nézni azt is, hogy a két intézményre milyen hatással lenne a leválás, illetve a csatlakozás - közölte.

Alapvetően nem a kar kerülne el, hanem a gazdálkodástudományi képzés - jelezte az oktatási államtitkár, cáfolva, hogy ingatlanspekulációról lenne szó.

Kedden az Index írt arról, hogy a kar átkerülhet az ELTE-hez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!