Múzeumok éjszakája - A katasztrófavédelmi múzeum is várja a látogatókat

Belföld, 2017.06.23

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is várja a látogatókat a fővárosban a múzeumok éjszakáján - közölte pénteken a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma Kőbányán, a Martinovics tér 12. alatt, vagyis a tizedik kerületi tűzoltóságon várja június 24-én kora estétől az érdeklődőket.

A tájékoztatás szerint a programok öt órakor kezdődnek; koncertet ad a Katasztrófavédelem Központi Zenekara, bemutatót tart a keresőkutyás szolgálat és régi tűzoltószerek is megtekinthetőek. A bátrabbak kipróbálhatják a "füstsátrat" és a polgári védelem eszközeit. A gyerekeket lovaskocsi szállítja a laktanya körül, az állandó kiállításon pedig tárlatvezető kalauzolja a látogatókat.

Szolnokon a Jubileum téri MÁV légoltalmi óvóhelyen, "különleges és hátborzongató kalandokat" élhetnek át a látogatók. A valaha valóban működő, többemeletes vasúti óvóhelyen korabeli berendezések, eszközök bemutatásával idézik fel a rettegett háborús légicsapások időszakát, megszólalnak a szirénák, felölthető a "menekülő kámzsa" és a gázálarc.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!