Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon

Belföld, 2017.03.24

Aki iskolát épít, az hisz a jövőben - mondta a diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadásán, pénteken a Pest megyei város polgármestere.

Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon Bogó László (független) megnyitójában kiemelte, hogy Diósd lélekszáma nemrég lépte át a tízezer fős lélektani határt, ami természetesen növekvő gyermekszámot is jelent, ezért szükséges volt már egy saját, új iskola létrehozása.

A jelentős arányban német nemzetiségűek által lakott település polgármestere hozzátette, hogy az iskola 500 milliós beruházással valósult meg, ami a város költségvetésének hozzávetőlegesen az egyharmada.

Bogó László köszönetet mondott a Klebelsberg Központnak azért a harmincmillió forintért, amit az új iskola berendezési tárgyainak megvásárlásához nyújtott.

A városvezető az MTI-nek elmondta, hogy Diósd költségvetésében minden olyan összeget, amely nem a város működtetéséhez volt szükséges, oktatási beruházásokra fordították.

Kitért arra is, hogy még januárban átadtak egy hatcsoportos óvodát, amelynek a létrejöttében az állam is segített egy 93 milliós pályázattal. Hozzátette: ez egy 140 milliós beruházás volt.

Az iskola épületéről szólva elmondta, hogy az korábban a Tigáz egy irodaháza volt, amelyet átalakítottak. Az új épület 1600 négyzetméteres, abban kilenc nagy tanterem, három csoportszoba, egy nagy tanári szoba, valamint aula, étkező és melegítőkonyha található.

A polgármester szólt arról is, hogy a kézilabda-szakosztályuk elnyert tao-forrást, s így közel az iskolához, egy önkormányzati telken őszre használatba vehető lesz a kézilabdacsarnok is.

Az eseményen jelen volt Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke és Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója is.
(MTI)

Galériánk

Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!