Németh Szilárd: megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvíz-ellátása

Belföld, 2022.09.27

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep mintegy 400 lakójának biztonságos fűtés- és melegvíz-ellátása - hangsúlyozta Németh Szilárd kormánybiztos kedden, Vécsey Lászlóval, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjével közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása Németh Szilárd tájékoztatása szerint a 194 lakásból álló volt honvéd lakótelep problémájával augusztus végén kereste meg a honatya, akivel "fél nap alatt" meg tudták oldani a helyzetet.

A korábbi, "gyakorlatilag megbuktatott" városvezetés után a Nagytarcsát vezető baloldali politikai formációt irányító polgármester az ügyben "a balhét, nem pedig a megoldást kereste" - értékelt a fideszes politikus, aki kijelentette: a rezsicsökkentés minden magyar családnak, háztartásnak jár.

Németh Szilárd felidézte, hogy a lakótelepet a néhány éve a nagytarcsai önkormányzat kérésére a Magyar Honvédség és Honvédelmi Minisztérium adta át a helyhatóságnak, azzal hogy a fűtést és az melegvíz-szolgáltatást is az önkormányzat biztosítja. Úgy fogalmazott, hogy az új polgármester, ahelyett, hogy érdemben intézkedett volna a lakótelep ellátásának ügyében, "elszalad fűhöz-fához, összevissza írogatott", a balliberális médiával rémhíreket terjesztett, "ahogy ez a baloldalon szokás". A kormánybiztos, az MVM-nek is köszönetet mondva, a rezsicsökkentés szabályaira térve azt is jelezte, hogy a lakótelepnek - az ottani lakások száma után - 194-szer 1729 köbméter rezsicsökkentett gázmennyiség jár. Németh Szilárd beszámolt arról is, hogy a helyszínen találtak két olyan 2016-ban beüzemelt, 300 kWh teljesítményű, aprítékos kazánt, amiről a "tulajdonosi jogokat gyakorló polgármester nem tudott". Csak ez a két - jelenleg nem használt - kazán mínusz 5 fokig képes garantálni az egész lakótelep teljes fűtését és melegvíz-ellátását - fűzte hozzá- A kormánybiztos utalt arra, hogy a korábbi üzemeltetők szerint egy kéthetes karbantartást követően a kazánok használatra készek. Egyúttal azt javasolta a polgármesternek, hogy vizsgálják meg a kazánok rendszerbe állításának lehetőségét. Vécsey László közölte: október elsejétől az MVM-nek is köszönhetően a nagytarcsai családok is megkapják az "egyetemes szolgáltatást", így ők is hozzájuthatnak a havonta 181 ezer forintos havi megtakarítást eredményező támogatást. Hozzátette: a nagytarcsai családok kettős biztonságban vannak, ugyanis a gázfűzés mellett "a korábbi önkormányzatoknak hála" egy aprítékos kazánrendszer is biztosítja a meleget számukra. Ezzel a lakótelep biztonságos téli fűtés és melegvíz-ellátása megoldott - mutatott rá Vécsey László.
(MTI)

Galériánk

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!