TV műsor

Nemzeti konzultáció - Botka-közlemény

Belföld, 2017.09.14

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje arra szólítja fel a kormányt, hogy igazi kérdésekről, például az egészségügy helyzetéről szóljon a nemzeti konzultáció.

Botka László csütörtökön arra reagált, hogy Kósa Lajos leköszönő Fidesz-frakcióvezető bejelentette: a kormánypárti képviselőcsoport felkérte a kormányt, bonyolítson le nemzeti konzultációt, hogy megismerjék a magyar emberek véleményét a "Soros-tervről".

A szocialista politikus közleményében azt írta, a Fidesznek további félelemkeltés és összeesküvés-elméletek gyártása helyett inkább Magyarország valódi gondjaival kellene végre foglalkoznia.

Hozzátette: ismét több milliárd forintot fognak kifizetni a fideszes haveroknak egy újabb "álkonzultáció" keretében. Az adófizetők pénzéből fizetett kérdőívre azonban valódi, a magyar emberek problémáit érintő kérdéseket kell feltenni - hangsúlyozta.

Szerinte ha valódi konzultációt akarnak, akkor a többi között az egészségügyről kellene megkérdezni az embereket. Vannak, akik szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, nincsenek patkányok a kórházakban, nincsenek várólisták, nem hiányoznak életmentő felszerelések a kórházakból és nincs orvoshiány, ezért az egészségügy helyett inkább stadionokra költenek százmilliárdokat. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel? - ismertette a szocialista politikus, hogy szerinte miről kellene konzultációt tartani.

A miniszterelnök-jelölt szerint azt is meg kellene kérdezni az emberektől, egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez annak érdekében, hogy bizonyos csoportok ne lophassák el az uniós fejlesztési pénzeket.

Azt is meg kellene kérdezni, hogy egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország legnagyobb problémája nem a bevándorlás, hanem az, hogy eddig 600 ezer magyar vándoroltak ki és további 1,3 millió tervezi elhagyni az országot - sorolta kérdéseit Botka László.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!