Nemzeti konzultáció - Kontrát: már a Jobbik is támogatja a migránsok kötelező szétosztását

Belföld, 2017.10.12

Ma már a teljes ellenzék, így a Jobbik is támogatja a migránsok kötelező szétosztását - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Csákváron, a Védjük meg Magyarországot! címmel meghirdetett fórum előtti sajtótájékoztatón.

Kontrát Károly azt mondta: erről a Jobbik elnöke, Vona Gábor arról beszélt, akinek szavai szerint "néhány ezer bevándorló befogadása nem számít". Az államtitkár véleménye szerint ezzel a teljes baloldal mellett a Jobbik sem ellenzi a "Soros-terv" végrehajtását.

Kijelentette, hogy a baloldal 2015-ben, a tömeges bevándorlás megindulásakor álproblémáról, később, a kvóták esetében fideszes trükkről beszélt, ma pedig azt mondja, hogy a "Soros-terv" nem létezik. A Fidesz úgy gondolja, a terv létezik, annak végrehajtását Magyarországon csak a konzultáció sikeressége akadályozhatja meg - hangsúlyozta.

Kontrát Károly szerint Soros György, mint a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa évente legalább egymillió afrikai és közel-keleti embert akar behozni az Európai Unióba, a 2015 szeptemberétől álló magyar határkerítést le akarja bontani, évi 15 ezer eurót (kilencmillió forintot) szeretne juttatni hitelből, adóemelésekből a migránsoknak.

Végső célja a nyílt társadalom, ahol a nemzetállami sajátosságok, a sajátságos szabályok és a vallások háttérbe szorulnak - tette hozzá.

Az államtitkár felidézte, hogy mind a rezsicsökkentés megvédéséért indított, mind a kvótaügyben és az illegális migráció elleni sikeres nemzeti konzultáció segített a kormánynak a határozott fellépésben. Megjegyezte, hogy ma már az uniós intézményekben a nemzeti érdekek erőteljes képviselete miatt respektálják hazánkat és elismerik az ország teljesítményét.

Kontrát Károly a konzultációs fórumon megjelent mintegy 300 ember előtt kiemelte, hogy amennyiben a "Soros-terv" beválik, akkor az őshonos lakosság aránya viszonylag gyorsan háttérbe szorul majd mindegyik nemzetállamban. Példaként említette, hogy szeptemberben, Bécsben az általános iskolába beiratkozó elsősök 50 százaléka muzulmán volt.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a választókerület központja, Bicske az elmúlt években sokszor testközelből megtapasztalta, mit jelentenek egy városban a bevándorlók. Folyamatosan jelezték a problémákat a Belügyminisztériumnak, és végül tavaly év végén a tábor bezárt.

A képviselő szerint olyan helyzetben van ma Magyarország, amit irigyelnek Európa más országaiban. Megjegyezte, ennek ellenére a probléma nem oldódott meg, az újabb veszély elleni határozott fellépés azonban segítséget nyújthat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!