Nemzeti konzultáció - Varga: a kormány az ország minden polgáráért és honfitársáért felelős

Belföld, 2017.10.17

A magyar kormány az ország minden polgáráért és minden olyan honfitársáért felelős, aki magyarnak vallja magát - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Varga Mihály a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórumon azt mondta, a kabinet munkája nemcsak az anyaországra vonatkozik, hanem az egész Kárpát-medencére, Nyugat-Európára és az Egyesült Államokra is, ahol magyarok élnek, az ő életkörülményeiket szeretné javítani.

Ehhez arra van szükség, hogy Magyarország mostani határai között mindenkinek legyen lehetősége arra, hogy az életét nyugalomban, biztonságban élhesse, családját tisztességesen eltarthassa, gyakorolhassa vallását és munkát tudjon vállalni - mondta Varga Mihály, hozzátéve, ez került most veszélybe azzal, hogy Európa vezetői "rossz irányba" mennek.

A nemzetgazdasági miniszter a kulturális központot megtöltő érdeklődők előtt arról beszélt, hogy az ország olyan kihívás előtt áll, amelyet eddig soha nem tapasztalt. A történelem folyamán a magyarok különböző "invázióknak" voltak kitéve, ilyen volt a tatárjárás, a török hódítás időszaka, a Habsburgok dinasztiája vagy az orosz megszállás. Ezeket túlélték, most pedig Magyarországnak a migráció jelentette rossz irányról kell meggyőznie Európa más országait és azok vezetőit - mondta Varga Mihály

A migrációs hullám példátlan kihívást jelent a következő években a kontinensnek, és Európa erre nincs felkészülve - jelezte a tárcavezető. Szerinte a saját állampolgárainak megvédésében a magyar kormány talán előrébb jár más európai uniós tagállamoknál, és nem mindegy, hogy az EU-ban mi történik ebben az ügyben.

Soros György - többi között a "Soros-tervvel" és az általa létrehozott intézményrendszer segítségével - megjelenítette azokat az elgondolásait, amely felé a unió vezető most haladni szeretnének, a magyar kormány ezzel az elgondolással azonban élesen szemben áll - rögzítette a tárcavezető. Varga Mihály elmondta, Soros György szerint szükség van a bevándorlásra, támogatni kell a bevándorlókat, érveit pedig több európai vezetőtől is egyre többet lehet "visszahallani".

Kifejtette, 2015 óta egyre növekszik a migrációs nyomás Európán, a különböző felmérések más-más adatokat közölnek a várható gazdasági migránsok számáról, de abban egyetértenek, hogy a következő években több millió ember gondolja úgy a Közel-Keleten, Afrikában és az arab világban, hogy Európában szeretne élni. Varga Mihály azt mondta: eddig kétmillió menekült érkezett, közülük 2015-ben és 2016-ban 350 ezren jöttek Magyarországon át.

A déli határszakaszon felépített határzárral minimálisra lehetett szorítani az érkezők számát, a határvédelem megerősítésével Magyarország most már meg tudja védeni a határait - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!