Nemzetközi zarándoknapot tartanak szombaton a világ egészségéért

Belföld, 2020.08.14

Nemzetközi zarándoknapot tartanak szombaton a világ testi-lelki egészségéért a Mária-út különböző szakaszain - közölték a zarándoklat szervezői az MTI-vel.

Mariazelltől Máriapócsig 80, egyenként 3-50 kilométeres szakaszon indulnak el a zarándokok gyalog, kerékpárral, lóval vagy kenuval.

A Mária Út Közhasznú Egyesület és a Mária Rádió által szervezett zarándoklaton a résztvevők különböző helyeken, de egy időben, délben megállnak és elmondják az Úrangyala imádságot. A zarándoklatokat szentmisével zárják, a misék celebránsai között van Székely János szombathelyi megyés püspök és Barsi Balázs ferences szerzetes.

Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária-út koordinátora az MTI-nek elmondta: a zarándokút-hálózat erdélyi szakaszain idén a koronavírus-járvány miatt nem tartanak zarándoklatokat, a szervezők azt kérik, hogy az erdélyi hívek a Mária-út honlapján megtalálható imádság elmondásával csatlakozzanak lélekben a zarándokokhoz.

Szólt arról is: az évente különböző imaszándékkal megrendezett zarándoklathoz csatlakozva a résztvevők a lakóhelyükhöz közel is kipróbálhatják a zarándoklást, "megtalálhatják azt a fizikai, lelki kihívást és feltöltődést, ami erőt ad a hétköznapokhoz".

A Mária-út Közép-Európán átívelő, a Mária-kegyhelyeket összekötő zarándokút- és turistaút-hálózat, amelynek kelet-nyugati fő tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet mintegy 1400 kilométeren, és gyalogosan 60 nap alatt járható be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!