Nemzetközi közlekedéstörténeti kiállítás nyílt a Földalatti Vasúti Múzeumban

Belföld, 2017.06.23

Tizenegy ország közlekedési társaságainak műszaki, történeti örökségébe enged betekintést a BKV Zrt. Keréknyomok - Külföldi közlekedési kitekintő című tárlata, amely péntektől október 31-ig látható a budapesti Földalatti Vasúti Múzeumban.

A múlt értékeinek megőrzése mindig is célkitűzése volt a BKV Zrt.-nek - mondta Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a tárlat megnyitóján.

Kiemelte, hogy a múlt és a jelen közlekedését összefoglaló időszaki kiállítás rendhagyónak számít, hiszen a 11 országból - Ausztráliából, Ausztriából, Brazíliából, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Spanyolországból, Svédországból, Oroszországból és Németországból - 15 intézmény összefogásával valósult meg.

A látogatók a közösségi közlekedés kezdeti lépéseiről és fejlődéséről különböző relikviák - egyenruhák, menetjegyek, a megállókat jelző táblák, modellek - mellett fotókat, szöveges anyagokat és videofilmeket láthatnak Budapest, valamint Bécs, Bergamo, Berlin, Brüsszel, Madrid, Manchester, Moszkva, Pilzen, Prága, Salzburg, Sao Paulo, Southampton, Stockholm és Sydney városából.

A kiállításhoz kapcsolódó egyéb anyagok angol és magyar nyelven is elolvashatók a kiállítótérben kihelyezett interaktív felületeken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!