NGM: a kormány 250 millió forinttal támogatja az önkormányzati adatszolgáltatás javítását

Belföld, 2017.08.04

A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap 118 települési önkormányzat az adatszolgáltatás javítására - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében azt írta: a pontos és megfelelő színvonalú államháztartási adatszolgáltatás nagy jelentőségű, és a kormány célja, hogy még hatékonyabbá váljon a közpénzügyi tervezés és ellenőrzés rendszere. Ennek elősegítéséért Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntése alapján 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap 118 önkormányzat. Közölték: a nemzetgazdasági miniszter - a belügyminiszterrel egyetértve - január 31-én az elmúlt évekhez hasonlóan ismét pályázatot hirdetett az önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítására.

Részletezték: az önkormányzati pénzügyi-gazdálkodási feladatok kiegészítő támogatására 200 millió forintot különített el a költségvetés, ez a jó gyakorlatok megosztására épül az egyes települések között. Az idei pályázaton 19 önkormányzat nyert vissza nem térítendő támogatást, ezek 32 másik önkormányzat és 56 intézmény adatszolgáltatásának határidőre és megfelelő minőségű teljesítésében működnek majd közre. A támogatás felhasználásának határideje jövő év december 31-e.

A jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására 50 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre - folytatták. Ennek alapvető célja, hogy a jelenleg is példaértékű adatszolgáltatást nyújtó önkormányzatokat jutalmazza. Egy szakmai teszt eredménye alapján a pályázati felhívásra jelentkező 291 önkormányzat közül 99 kaphat vissza nem térítendő támogatást, amely idén december 31-ig használható fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!