NKE: Deli Gergely rektori pályázatát támogatja az egyetem szenátusa

Belföld, 2022.01.19

Egyhangúlag támogatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szenátusa Deli Gergely rektori pályázatát - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Az NKE közleménye szerint a vezetői megbízásra irányuló pályázati eljárást január elején írta ki a fenntartó Miniszterelnökség, miután Koltay Andrást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé választották.

A posztra egyedüliként pályázó Deli Gergely február 1-jétől öt évig vezetheti az intézményt.

Deli Gergely jogász, egyetemi tanár az Alkotmánybíróság főtanácsadója és a győri Széchenyi Egyetem professzora.

Jogi diplomáját az ELTE-n szerezte, doktori fokozatát "summa cum laude" minősítéssel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A Széchenyi Egyetemen habilitált, de tanult New Yorkban és Cambridge-ben is. Jelenleg megbízott oktatóként tanít az ELTE-n, Győrben két helyen: az ottani egyetem mellett a Német Jogi Centrumban intézetvezető, korábban volt megbízott oktató az Andrássy Gyula német nyelvű egyetemen és a Mathias Corvinus Collegiumban, amelynek korábban igazgatóhelyettese is volt.

Deli Gergely hat nyelven beszél, angol, német és spanyol nyelven felsőfokon, nős, egy fia van, hobbija és egyik szakterülete a római jog.

A közlés szerint a szenátus a döntését továbbította a fenntartónek, amely pozitív elbírálás esetén kezdeményezi a köztársasági elnöknél Deli Gergely rektori kinevezését. Az államfő döntése alapján a rektori megbízatás 2022. február 1-jétől öt évre szólhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!