NKE: szinte minden képzésre jelentős a túljelentkezés

Belföld, 2014.04.18

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerint nem megalapozottak azok a sajtóhírek, amelyek szerint csökkent volna az intézmény népszerűsége, vonzereje.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték: az NKE szinte valamennyire szakára, képzésére idén is jelentős a túljelentkezés.

A Magyar Nemzet a felvi.hu jelentkezési statisztikájára hivatkozva írt pénteken arról, hogy az idei felvételin a legkedveltebb képzőhely - több mint 22 ezer felvételizővel - az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett, gyengült viszont a korábbi évekhez képest a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vonzereje: 12 százalékos a csökkenés.

Az NKE közleményében úgy reagált: az intézmény - a csökkenő keretszámok és az átalakított képzési struktúra mellett - továbbra is nagyon népszerű a felvételizők körében.

Kiemelték: az NKE Közigazgatás-tudományi Karának képzési szerkezete a közszolgálati munkaerő-piaci igényekhez illeszkedve változott, de a képzések továbbra is népszerűek. A közigazgatás-szervező, költségtérítéses nappali munkarendű alapképzésre például több mint 17-szeres, az idén ősszel induló nemzetközi közszolgálati kapcsolatok mesterképzésre pedig mintegy négyszeres a túljelentkezés.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar képzései közül a legnépszerűbb szakokra - katonai vezetői és a katonai logisztikai - mintegy hétszeres a túljelentkezés.

A Rendészettudományi Kar (RTK) képzései közül a katasztrófavédelemi szak iparbiztonsági szakirányára több mint 26-szoros a túljelentkezés, de hasonlóan rendkívül népszerű az RTK katasztrófavédelem szak tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányú képzése is, ott több mint 25-szörös, a rendészeti igazgatási szak igazgatásrendészeti szakirányán pedig több mint 23-szoros a túljelentkezés - írta az NKE.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!