NMHH Médiatanács: műsorrendi eltérések két vidéki közösségi rádiónál

Belföld, 2017.12.08

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén két rádió műsora miatt szankcionált, a miskolci Európa Rádiót pénzbírsággal sújtotta, a székesfehérvári Vörösmarty Rádiót figyelmeztetésben részesítette.

A tanács pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a közösségi jellegű miskolci Európa Rádió szolgáltatójára harmincezer forint bírságot szabtak ki, mert a rádió kevesebb helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort és több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz képest. Hozzátették, hogy az elmúlt egy évben nem először történt ilyen típusú jogsértés a szolgáltatónál.

A szintén közösségi székesfehérvári Vörösmarty Rádió is túl sokat ismételt, ezért a tanács figyelmeztette a rádió médiaszolgáltatóját a szabályok betartására.

A médiatanács közölte továbbá, hogy törvényi lehetőség híján elutasították az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. arra vonatkozó kérelmét, hogy a tanács függessze fel az országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárását. Megjegyezték, hogy a pályázati eljárással kapcsolatban bírósági eljárás van folyamatban, az ügyben bővebb felvilágosítást az eljárás lezárulta után adhat a hatóság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!