Novák: a fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő szakember

Belföld, 2017.06.16

A fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő pedagógus, tehetségsegítő szakember munkája - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak átadásán pénteken, a Magyar Tudományos Akadémián.

Novák Katalin kiemelte: miközben egyre több szó esik a tehetséges fiatalokról, "még mindig nem beszélünk eleget azokról, akik mögöttük állnak".

A teljesítményhez a fiatalok tehetsége önmagában nem elég, mindig szükség van a szakemberre, aki időben felismeri a tehetséget, és megadja a személyre szabott segítséget annak kibontakoztatásához - mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott: "ma azokat a pedagógusokat, segítőket ismerjük el, akik nemcsak a kötelező feladatukat végzik el, hanem többlet energiát, többlet odafigyelést adnak", akik munkájukat nemcsak elvégzik, de feladatukat magas színvonalon, igényesen látják el.

Novák Katalin kitért arra is: a szakembereken túl a kormány feladata is a tehetséggondozás.

Az elmúlt években hétszeresére nőtt a tehetséges fiatalok támogatására szánt összeg, jövőre pedig már 3,1 milliárd forintot fordítanak a Nemzeti Tehetség Programra. Ez azonban a kormány részéről "nem áldozat, hanem befektetés a jövőbe" - mondta.

A Bonis Bona díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket. Idén életműdíjat Jobbágy László, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium magyar-történelem szakos tanára, Hornyánszkyné Becht Erika, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneművészet, klasszikus zongora tanára és Polonkai Mária tehetségfejlesztő, a Tehetségek Magyarországa program szakmai vezetője kapott. Emellett három szervezet, valamint 50 tehetséggondozó, tehetségfejlesztő és tehetségsegítő szakember munkáját díjazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!