Novák Katalin: a magyar és a lengyel családpolitika közös alapokon nyugszik

Belföld, 2017.12.04

Magyarország és Lengyelország családpolitikája közös alapokon nyugszik - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára varsói látogatása során hétfőn az MTI-nek.

Mindkét ország kormánya belső erőforrásokból kívánja megoldani a demográfiai problémákat, lebontani a gyermekvállalás előtt álló akadályokat - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin elmondta: megbeszélést folytatott lengyel kollégájával többek között a nyugdíjrendszer átalakításának és a magyar bölcsőde-építési, -fejlesztési programnak a tapasztalatairól.

A lengyelországi magyar kulturális évad egyik záróeseményeként a magyar-lengyel barátságot szimbolizáló játszóteret adtak át. A lengyel gyerekek a megnyitón nagy lelkesedéssel vették birtokba a Kő Boldizsár által tervezett fa játékokat - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin hétfőn átadja az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést tárgyalópartnerének, a lengyel család-, munka- és szociálisügyi miniszternek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!