Növekedhet az elektromos töltőállomások száma Szegeden

Belföld, 2022.07.11

Jó hír az elektromos vagy plugin hibrid gépkocsival közlekedők számára, hogy amennyiben a helyi adottságok lehetővé teszik, az ALDI szeretne üzletei mellé elektromos töltőt telepíteni az E.ON-al karöltve.

ALDI  Dugonics tér Az ALDI megkeresésünkre közölte: egyelőre a szegedi helyszínek és töltőtípusok kiválasztása folyamatban van, ezzel kapcsolatban egyeztet a diszkontlánc az E.ON-al. Mint írják, ahol a helyszíni adotságok engedik, oda a jövőben szeretnének elektromos töltőt telepíteni. Amint arról korábban már beszámoltunk, az ALDI csütörtökön nyitotta meg negyedik áruházát Szegeden a Dugonics tér 8-9. szám alatt. Elektromos töltő egyelőre csak a Móravárosi körúti ALDI előtt elérhető 2020. szeptembere óta, itt két darab 2x22 AC töltő üzemel.  

Országos szinten jelenleg 143 darab töltőberendezés elérhető 93 ALDI üzlet közvetlen közelében, ebből 134 darab 2x22 kW-os teljesítményű váltóáramú (AC) gyorstöltő, valamint 9 db 25 kW-os egyenáramú (DC) villámtöltő is megtalálható, amelyek AC-töltőaljzattal is rendelkeznek. A cég egyébként 21.000 regisztrált ügyféllel rendelkezik.

A diszkontlánc közleményében ugyanakkor megjegyzi, hogy a helyszíni adottságok tükrében döntik el, hogy AC vagy DC típusú töltő kerül kihelyezésre. Az ALDI üzleteknél lévő töltőknél az alábbi árszabás szerint tölthetjük fel elektromos járművünket.

  • AC töltő esetén: 129 Ft/kWh (0. perctől indul) + 4 Ft/perc (a 120. megkezdett percet követően), az éjszakai tarifa (20. 00-6.00 óra között): 85 Ft/kWh
  • DC töltő esetén: 149 Ft/kWh (0. perctől indul) + 9 Ft/perc (a 30. megkezdett percet követően)

Az E.ON Hungária Csoport egyébként a CEF2 pályázat keretében 2022-2024 között 80 ultragyors töltőponttal tervezi bővíteni magyarországi töltőhálózatát, amely 40 darab 300 kW-os töltőberendezést jelent, amelyek két elektromos autót tudnak tölteni párhuzamosan 150 kW-os maximális teljesítménnyel. Ezek a töltők gyorsforgalmi útvonalak, autópályák, illetve a lehajtók 2 km-es körzetében kerülnének kialakításra.  

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)

Címkék

ALDI Elektromos töltő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!