November végén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek

Belföld, 2021.11.03

November 26-án megkezdődnek a Szegedi Karácsonyi Hetek programjai, ám kérdés, hogy a tervezett záró dátumig lesznek-e rendezvények a négy helyszínen.

Csodaszarvas Tavaly a járványhelyzet miatt meghiúsult a programsorozat, és a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. szerint idén is a kormány intézkedéseitől függ, hogy karácsonyig tart-e az ünnepi forgatag.

A két fő helyszín a Széchenyi tér és a Dóm tér lesz, de árusokkal találkozhatunk a Dugonics és a Klauzál téren is. A Szeged Eye már hetek óta áll a Széchenyi téren, és ha minden jól megy, év végéig forogni is fog a nagy kerék. Szokás szerint a Klauzál téren állítják fel a város karácsonyfáját, és Rudolf, a világító szarvas is visszatér a Dugonics térre. A Dóm téren hatalmas szalmalabirintus várja az érdeklődőket, és a Mesés Kastély sem marad ki a kicsik életéből az idén.          

A Széchenyi téren az óriáskerék köré kiépült a Gasztroudvar is, ahogy azt az utóbbi években már megszokhattuk. A Dóm tér elsősorban a kézműves portékák iránt érdeklődőket várja, de persze itt is lesznek különleges harapnivalók, és természetesen egyik helyszínről se hiányoznak majd a forralt bort árusítók. A négy helyszín egy könnyed sétával bejárható, így akár 1-2 óra alatt kipróbálhatunk néhány élményelemet, ehetünk, ihatunk, és közben akár ajándékokat is vehetünk a szeretteinknek.  

Természetesen az idén is lesz adventi gyertyagyújtás a Dóm téren, ahol ismert szegedi közéleti személyek, művészek, egyházi vezetők, tudósok közreműködésével ünnepelhetik a szegediek a karácsony közeledtét – mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője. Mindezt persze most illik idézőjelbe tenni – figyelmeztet a cégvezető, hiszen a járványhelyzet romlásával számítani kell rá, hogy a kormány újabb korlátozó intézkedésekkel igyekszik megakadályozni a koronavírus terjedését.     
(Webrádió)

Címkék

Rácz Attila
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!