NÚSZ: az új pótdíjfizetési könnyítések megtakarítást eredményeztek az idén

Belföld, 2021.09.15

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adatai szerint meghaladja a 700 millió forintot az idén bevezetett pótdíjfizetési könnyítések pénzbeli megtakarítása az ügyfeleknél és a társaságnál.

A NÚSZ az MTI-nek küldött szerdai közleményében kiemelte, az utólagos éves országos e-matrica vásárlási lehetőség, és a pótdíj amnesztia legalább 680 millió forintot hagyott az utazóközönségnél, illetve a NÚSZ Zrt.-nél a pótdíjfizetési felszólítások postázásának költsége 40 millió forint lett volna, amelyet így megspórolt a társaság.

A közleményben felidézik, hogy a pótdíjfizetési könnyítéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete tette lehetővé 2021. január 1-től.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a közleményben ismertette, az év elejétől újonnan bevezetett pótdíjfizetési könnyítések lehetőségével 8 hónap alatt közel 13 ezer ügyfél élt.

Hozzátette: a lehetőség közül az utólagos e-matrica vásárlás volt a népszerűbb, az esetek legnagyobb részében ezt választották a díjköteles utakat érvényes vignetta nélkül használók, akik mintegy 43 ezer pótdíjas esetet rendeztek ezzel a megoldással. A pótdíj amnesztia lehetőségével 27 jármű esetében, összesen 434 alkalommal éltek a közlekedők, fele részben cégek, fele részben magánszemélyek. Az érintetteknek a kedvezménynek köszönhetően összesen 14 millió forintnyi pótdíjat nem kellett kifizetniük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!