Nyakunkon a hőség, és nincs légkondid?

Belföld, 2022.05.28

A média és a különféle szervezetek már évek óta nagy erőkkel kürtölik a klímaváltozás miatt bekövetkező időjárásbeli újkori tendenciákat: a négy évszak eltűnőben, és míg korábban hetekig tartó, kellemesen meleg tavaszi idővel volt alkalmunk felkészülni a nyári hőségre, addig mára már napok alatt vált át a langyos meleg a nyári hőségbe.

Hőmérséklet Ez nemcsak, hogy kellemetlen, de még a fiatal emberek számára is megterhelő, nem beszélve az idősebb generációkról, akik sokszor szív- és érrendszeri betegségekkel, cukorbetegséggel vagy épp vérnyomásproblémákkal küzdenek.  

Nekik különösképpen oda kell figyelni saját magukra, és róluk kiváltképpen gondoskodni kell, amint beköszönt a rekkenő hőség.

Mit tehetsz, ha nincs klímaberendezésed?

Jóllehet a legtöbb lakás mára már légkondicionált, azért mégse keseregj, ha a tiéd nem az. Egyrészt többet teszel így a környezetvédelemért, másrészt az UDOOR fürdőkádajtó csapata számos hűtési lehetőséget kínál a klímaberendezésen kívül is, amiket egyszerűen meg fogsz tudni valósítani.

Mutatunk néhányat ezek közül!

  • Kánikulai melegben éjjel és hajnalban szellőztess, napközben tartsd zárva az ablakokat, mert csak a forró levegőt engeded be.
  • Szellőztetés után húzd le a rolót vagy húzd el a sötétítő függönyöket, ezzel is tovább javítva a hűsítő akciódat!
  • A műszálas ruhák helyett részesítsd előnyben a lenge, pamut vagy len anyagból készült ruhadarabokat, és a fej védelméről se feledkezz meg!
  • Ha nagyon a tűréshatárod végén jársz már, egy tál jéggel és egy ventilátorral jeges fuvallatot tudsz készíteni magadnak, ahol semmi más dolgod nincs, mint ülni és élvezni a párakapu nyújtotta élményt.
  • Soha nem lehet elégszer hangsúlyozni a hidratálás szükségességét, és bár időskorban kevésbé érzi magát szomjasnak az ember, a kiszáradás elkerülése végett óránként fogyassz el egy nagy pohár vizet. Ilyen esetekben érdemes kerülni a koffein- és az alkoholtartalmú italokat is, a saját érdekedben.

Persze akad még egy lehetőség is, ha szeretnél gyors felfrissülést!

Csak a védekezés ne váljon balesetveszélyessé!

Ha instant felfrissülésre vágysz, akkor egy hűsítő zuhanynál vagy hűtőfürdőnél aligha találsz jobbat, feltéve, ha mindezt biztonságosan tudod megtenni.

Nincs ugyanis annál kellemetlenebb, mint amikor a hőségtől elkábulva még balesetet is szenvedünk a kádba szállás vagy a kádból kilépés közben.

Készülj fel hát időben a nyárra, szereltess a fürdőkádadra kádajtót az UDOOR fürdőkádajtó csapatával egy nap alatt, és élvezd az otthonod hűvösségét a kánikulai napokon!

Légy előrelátó!

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy előrelátó légy, ha a nyári hőségről van szó. Épp ezért soha ne indulj el fejfedő és elegendő mennyiségű frissítő nélkül, és ahogy a fentiekben láthatod, az otthonodat sem árt felkészíteni a nagy hőségre!

Nézd már most végig a listád: sötétítő, jégkockatartó, ventilátor, kényelmes ruhák, fürdőkádajtó. Megvan már mindegyik eleme a kánikulai védekező szettnek?

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!