Nyár elején nyithat az Aldi Dugonics téri üzlete

Belföld, 2022.04.20

Hivatalos információ még mindig nincs, de portálunk értesülései szerint késedelembe esett az Aldi legújabb üzletének megnyitása Szegeden.

Dugonics tér 8-9 bontás
Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, Aldi áruház nyílhat a Dugonics tér 8-9. szám alatt lévő, egykori Domus áruház helyén. Az eredeti tervek áprilisi nyitást reméltek, de mint portálunk megtudta, a beruházás késedelembe esett, így még legalább másfél, de az is lehet, hogy 2 hónapot is várni kell még az Aldi legújabb üzletének megnyitására. A cég egyébként alapos felújítást végez a területen, hiszen az épület földszinti részét gyakorlatilag pillérig visszabontotta. Számos nem várt probléma és engedélyezések miatt azonban az eredeti tervekhez képest később nyílhat meg az áruház.

Nagy fába vágta fejszéjét a cégcsopot a rekonstrukcióval, hiszen az épület állaga alaposan leromlott az évek során, jelentős esők alkalmával rendszeresen beázott a felső szint, de szinte minden évben gond volt a fűtési rendszerrel és nyáron az épület hűtésével is. A felújítás ugyanakkor teljeskörű, hiszen többek között az elektromos hálózatot is újra húzzák, de érinti a kinti parkolót is, ami a Tesco idejében nem az áruházhoz tartozott, hiszen végig fizetős volt és a zöld zónás volt. Egyébként információnk szerint ebben is történhet változás. Úgy tudjuk, hogy első körben a teljes földszinti rész lesz kialakítva üzlettérré, míg a felső szintén irodák kaphatnak helyet. Azt egyelőre nem tudni, hogy az egykori kínai áruház helyén mi lesz, de valószínűleg ott is üzlettér kerül kialakításra a későbbiek folyamán.
(Webrádió)

Címkék

Aldi Dugonics tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!