Nyáron is ingyen utazhatnak vonaton az iskolás csoportok

Belföld, 2020.06.26

Nyárra is kiterjesztik az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a díjmentes vasúti utazás az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali iskolai oktatásban részt vevő tanulói, és minden tízedik diák után egy kísérőnek biztosítható az iskola által szervezett csoportos utazáskor.

Mivel a lehetőség célja a nemzeti és egyetemes kulturális örökség javainak megismertetése, az ingyenes vonatozás a határozatban tételesen felsorolt úti célok felkeresése esetén jár - tették hozzá.

A minisztérium a rendkívüli helyzetre tekintettel elrendelte, hogy a vasúttársaságok hétfőtől augusztus végéig biztosítsák az ingyenes utazást az iskolai csoportoknak a rendeletben felsorolt helyszínekre. A kedvezménnyel az országos múzeumokat és tagintézményeiket, több mint harminc nemzeti és történelmi emlékhelyet, műemléket lehet meglátogatni - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!