Nyílt napokkal várja a felvételizőket a Budapesti Gazdasági Egyetem

Belföld, 2022.12.13

A felvételi követelményekről, az induló képzésekről, a kiemelt szakokról, az ösztöndíj- és nemzetközi lehetőségekről, valamint a színes hallgatói életről is hasznos információkhoz juthatnak az érdeklődők a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) nyílt napjain - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Mint írták, az első nyílt napot 2022. december 16-án a Külkereskedelmi Karon (KKK) tartják. A látogatók megismerkedhetnek az egyetem nemzetközi vállalatokkal közösen folytatott képzéseivel, hasznos információkhoz juthatnak a duális képzésről, a kettős diplomaprogramról, sőt japán, spanyol és orosz nyelvű bemutató órán is részt vehetnek. A nyílt nap keretében hirdetik ki a GazdÁSZ-NyelvÉSZ online középiskolai tanulmányi verseny eredményét is - közölte az egyetem.

A BGE többi kara jövő év elején szervezi meg nyílt napjait. A Pénzügyi és Számviteli Kar (PSZK) január 6-án és 27-én várja a továbbtanulni vágyókat. A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (KVIK) személyes és online formában is bemutatkozik: az online nyílt nap január 9-én, a személyes január 20-án lesz.

"A nyílt napokon az érdeklődők megismerkedhetnek az aktuális felvételi követelményekkel, az induló képzésekkel, az ösztöndíj, a nyelvtanulási, a nemzetközi és sportlehetőségekkel, valamint a színes hallgatói élettel" - olvasható a BGE közleményében, amelyből kiderül az is, hogy az intézmény oktatói és hallgatói közel száz középiskolába látogatnak el év végéig az egyetem pályaorientációs programjának keretében, hogy személyesen tájékoztassák a fiatalokat az egyetem által kínált lehetőségekről. A BGE-vel továbbá a 2023. január 12-14-i Educatio kiállításon is találkozhatnak az érdeklődők.

A Budapesti Gazdasági Egyetem három karon, 11 alapképzési, 10 mesterképzési, 11 angol nyelvű és 1 angol nyelvű doktori képzéssel várja leendő hallgatóit - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!