Nyilvánosak a szegedi képviselők vagyonnyilatkozatai

Belföld, 2022.02.06

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának hivatalos honlapján, a szegedvaros.hu oldalon elérhetőek a helyi önkormányzati képviselők 2022-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatai, most ezek közül csemegézünk.

Szegedi városháza
Huszonkilenc képviselő, köztük a polgármester, Dr. Botka László vagyoni helyzetét is megismerhetik a szegediek. Botka László egy 166 négyzetméter alapterületű ingatlanban lakik családjával, mely egy 1130 négyzetméteres telken fekszik. Tavalyi vagyonnyilatkozatában is feltüntette, hogy fele részben tulajdonosa egy Szuha-Mátraalmáson lévő ingatlannak, amelyhez egy több mint ezer négyzetméteres telek is tartozik. Szeged polgármesterének ugyanakkor Budapesten is van lakása, igaz, ennek alapterülete jóval kisebb, mint a szegedi ingatlané, ugyanis a XIII. kerületi lakás 48 négyzetméteres. A felsorolásnak azonban még nincs vége, ugyanis Szegeden van még egy ingatlana, amelynek méretei a dokumentum szerint: 69+50 négyzetméter. A polgármester megemlíti még azt a nagy értékű karórát is, amiről a jobboldali sajtó sokat cikkezett még akkor, amikor Botka László miniszterelnök-jelölt volt. A vagyonnyilatkozat szerint a drága órát a feleségétől kapta a 40. születésnapjára még 2013-ban.

Tápai Péter fideszes önkormányzati képviselő a városi hírportál főszerkesztőjének is üzent vagyonnyilatkozatában, amelyben egy pikírt megjegyzést is elejtett az egyéb rovatban. A helyi és országgyűlési képviselőknek február elején kellett nyilvánosságra hozniuk a vagyoni helyzetükre vonatkozó adatokat. Tápai Péter egyébként a városi közgyűlés szakbizottságai közül a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság elnöki posztját tölti be. A képviselő vagyonnyilatkozatát nem kell különösebben böngészni ahhoz, hogy a két legérdekesebb adatot kiszúrja az ember. Az egyik, hogy rendelkezik egy Jeanneau de Odyssey típusú vitorláshajóval, valamint, hogy Kocsis Máté parlamenti képviselő, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője alkalmazza személyi titkárként.  

Tápaival ellentétben a friss országgyűlési képviselőjelölt Mihálffy Béla nem géppel, hanem kézzel töltötte ki a vagyonnyilatkozatát. Nála az a legérdekesebb adat, hogy egy tanyán lakik, amihez hatalmas földterület tartozik. Azt is megtudhatjuk, hogy a közgyűlés legmagasabb tagjaként egy Suzuki Swift típusú személykocsit használ.

Bartók Csaba vagyonnyilatkozata szerint egy 174 m2-es házban lakik, valamint rendelkezik egy KIA Ceed személygépkocsival, illetve egy Piaggio motorkerékpárral is. Az egykori kiváló válogatott kézilabdajátékos, aki nem mellesleg a Fidesz szegedi elnöke is, többek között a Tisza Volán SC-nél tölt be utánpótlás igazgatói pozíciót, de a miniszterelnökség munkáját is segíti, mint kommunikációs munkatárs.  

Ide kattintva tekintheti meg a szegedi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatait.

(Webrádió)

Címkék

Szeged Megyei Jogú Város Szeged Vagyonnyilatkozat 2022 Önkormányzati képviselő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!