Nyitnak a strandok és a játszóterek a megyében

Belföld, 2020.05.16

A korlátozások vidéki enyhítésével lassan újra éled Szeged és Csongrád megye. Mórahalmon már megnyitott a fürdő, Makón és Szegeden a jövő héten nyitnak a strandok.

Koronavírus - Ismét lehet a játszótereket használni Nagykanizsán Gyermekzsivajjal teltek meg a szegedi játszóterek a hétvégére. A 122 szegedi játszóteret előző hétvégén kezdték el fertőtleníteni és sorra nyitották meg őket. A családok óvatosak voltak, ám e hétvégén már sokan ellátogattak Szeged népszerű játszótereire, így az újszegedi „hajós” és a Mátyás téri játszótér is hangos volt gyermekzsivajtól. A szülők elmondták, gyermekeik igénylik a gyerektársaságot, így várják azt is, hogy mehessenek óvodába. Május 18-tól a Szegedi Óvodák mind a 15 tagóvodája kinyit, ám csak ügyeleti rendben üzemelnek, és azok gyermekeit fogadják, akiknek szülei dolgoznak.   Ugyanez vonatkozik a szegedi bölcsődékre is. Két hónap után újra nyit a Forrás Hotel, ahol a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett fogadják a vendégeket. Beüzemelik a hozzá tartozó SZUE-t is, ám a strandot egyelőre csak a szállóvendégek használhatják, a fedett fürdőrész zárva marad.

A Sziksósfürdő május 22-én nyit, az Anna Fürdő viszont egyelőre nem, mert az érvényes kormányrendelet szerint csak a szabadtéri fürdőhelyek kaptak engedélyt a nyitásra. Május 18-án kinyit a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő is, a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett. Arra kérik a vendégeket, hogy a külön háztartásban élők tartsák be a másfél méteres biztonsági védőtávolságot, a fürdő egész területén. A vendégek, kijelölt közlekedési útvonalon közlekedhetnek, a bérletek továbbra is érvényben vannak. A makói Maros-parti strand is várja már a fürdőzni vágyókat.  

Május 14-én, csütörtökön megnyitott a mórahalmi Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható, de kötelező lesz a maszk viselése. A 65 év felettieknek nem tilthatják meg, de nem ajánlják a fürdő látogatását. Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer Év Parkja. Vasárnap pedig megtartják az országos kirakodó- és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!