Nyolc évre ítélték a Seregélyesnél halálos balesetet okozó sofőrt

Belföld, 2017.12.15

Nyolc év börtönre ítélte első fokon a Székesfehérvári Járásbíróság azt a 23 éves férfit, aki idén nyáron balesetet okozott Seregélyesnél, és emiatt a gépkocsijában utazó két fiatal nő meghalt.

A Székesfehérvári Törvényszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlott júniusban a 62-es úton Seregélyes-Jánosmajornál olyan helyen kezdett előzni, ahol tilos. Eközben összeütközött egy szembejövő járműszerelvénnyel, majd a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta. A balesetben az autó két utasa a helyszínen meghalt, a sofőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett, a rendőrök az ütközéstől kétszáz méterre fogták el.

Hozzátették, hogy a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott kábítószerek hatása alatt állt az ütközéskor, ezért halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt mondta ki bűnösnek a járásbíróság. A vádlottat eltiltották a járművezetéstől is.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves minősítés miatt enyhítésért fellebbezett. A vádlott előzetes letartóztatásban maradt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!